Ο Σταύρος Ξαρχάκος στην Ελεύθερνα

Τετάρτη,19 Ιουλ 2023, 21:00
Στο Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας του Δήμου Ρεθύμνου
Ο Σταύρος Ξαρχάκος θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη 19 Ιουλίου για μια μοναδική συναυλία στο Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας για τα έβδομα γενέθλια του χώρου.
Η αγάπη του Σταύρου Ξαρχάκου προς το νησί της Κρήτης, τους ανθρώπους της αλλά και τη μουσική της είναι γνωστή από τα χρόνια που μαζί με τον Νίκο Ξυλούρη έκαναν παρέα και ανέβαιναν στα μιτάτα της Μεγαλονήσου.
Με αφετηρία την περσινή συναυλία του στη Μονή Τοπλού – που σε όσους την παρακολουθήσαμε έμεινε στις καρδιές μας – ο Σταύρος Ξαρχάκος θέλει και αυτή τη χρονιά να παρουσιάσει ακόμα μια συλλεκτική συναυλία, δώρο για την Κρήτη, μια συναυλία διαφορετική, μυσταγωγική και διονυσιακή συνάμα που τη φαντάστηκε ειδικά για τον χώρο στον οποίο θα πραγματοποιηθεί.
Αύριο λοιπόν, με αφορμή τα έβδομα γενέθλια του Μουσείου της Αρχαίας Ελεύθερνας, ο Σταύρος Ξαρχάκος με ερμηνεύτρια την Ηρώ Σαΐα και μια ομάδα εξαίρετων μουσικών θα μας χαρίσουν μια αξέχαστη βραδιά, όπου η μέθεξη που χαρίζει η μουσική θα συναντήσει την ιστορία, τη μνήμη αλλά και την απαράμιλλη ομορφιά του μοναδικού αυτού τοπίου!
“Ηθικός αυτουργός” αυτής της συναυλίας είναι ο ανασκαφέας της Ελεύθερνας και διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητής κ. Νίκος Σταμπολίδης!
Η συναυλία εντάσσεται στο πολιτιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, θα είναι δωρεάν και γίνεται με την υποστήριξη του Σωματείου των φίλων του Μουσείου της Αρχαίας Ελεύθερνας, των τοπικών συλλόγων της Ελεύθερνας και της Αρχαίας Ελεύθερνας, του Δήμου Ρεθύμνου και πολλών άλλων φορέων, και βασικά της αγάπης των Ρεθυμνιωτών, ιδιαίτερα στο πρόσωπο του «καθηγητή».
Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

  • Ημ/νια Έναρξης: July 19, 2023
  • Ώρα Έναρξης: 23:00
  • Location: Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας του Δήμου Ρεθύμνου